Werken bij de gemeente Alblasserdam

Alblasserdam telt ruim 20.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van West-Europa, de Noord, aan de westrand van de Alblasserwaard. Net buiten het dorp ligt het beroemde molengebied Werelderfgoed Kinderdijk.
Alblasserdam dankt haar naam aan het riviertje de Alblas dat richting de achterliggende polders stroomt. Dankzij de poldermolens wist Alblasserdam ondanks een geschiedenis met vele overstromingen het hoofd boven water te houden. De gemeente telt 25 rijksmonumenten, vele historische gebouwen en boerderijen en heeft een beschermd dorpsgezicht.
Het dorp is getekend door de maritieme industrie en kende in het verleden veel scheepswerven zoals Verolme en Van der Giessen de Noord. Nu nog is dat zichtbaar bij OceAnco dat luxe jachten bouwt voor afnemers uit de hele wereld. Alblasserdam is een ondernemende gemeente. Inmiddels bestaat de helft van het grondgebied van de gemeente uit bedrijventerrein.

Alblasserdam kent een hechte sociale structuur, een rijk verenigingsleven, en goede voorzieningen, waaronder cultureel centrum Landvast en sportcomplexen Blokweer (sporthal en zwembad) en Souburgh (sportvelden).
Het bestuur van de gemeente investeert in een interactieve bestuursstijl waarbij inwoners veel invloed hebben op de inrichting van onder andere hun woonomgeving.

Alblasserdam maakt deel uit van de Drechtsteden en werkt op diverse gebieden nauw samen met de zes andere gemeenten in de Drechtsteden: Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam.