logo

Teamleider financieel beheer - Gemeente Amstelveen


Amstelveen -
Ben jij een kei in de financieel-administratieve processen en ben jij in staat om een team verder te laten groeien?


Teamleider financieel beheer

32-36 uur | Amstelveen

Ben jij een kei in de financieel-administratieve processen en ben jij in staat om een team verder te laten groeien?

Dan is dit jouw baan!

De afdeling Financiën heeft een belangrijke rol in deze dynamische en complexe tijd. Financieel beheer speelt daarin een cruciale rol. Om op alle niveaus de juiste beleidskeuzes te maken, is een goed financieel inzicht noodzakelijk. Dit realiseren we door soepel lopende administratieve processen, een goede financiële administratie en het goed ontsluiten van de financiële informatie. Jij geeft als teamleider Financieel beheer leiding aan het team en werk je mee om dat te realiseren.

In de ontwikkeling naar ‘de waarheid staat in het systeem’, het simpeler maken van processen en het aansturen van medewerkers, zijn we op zoek naar een enthousiaste teamleider met een duidelijke visie. Jij weet deze visie om te zetten naar tastbare resultaten. Uitdagend is dat je in een omgeving waar het al druk is, de mogelijkheid weet te creëren om vooruitgang te boeken op deze vlakken. Dat betekent het evenwicht voor je zelf en je medewerkers te vinden tussen het doorontwikkelen van het financieel beheer en het creëren van rust en stabiliteit.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en WO werk- en denkniveau en BBV-kennis.
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring binnen het werkveld gemeentelijke financiën. Ervaring met Key2 is een pré.
 • Je hebt de drive om stapsgewijs de komende jaren de administratieve processen te verbeteren.
 • Je hebt actuele kennis van ontwikkelingen binnen het werkveld Financiën.

Onze ideale collega is een klankbord voor zijn medewerkers en kan richting de organisatie het belang van soepel lopende administratieve processen uitdragen. Jij geeft sturing en hebt een heldere visie waar het naar toe moet om het financiële beheer door te ontwikkelen. Je weet bruggen te slaan binnen jouw team richting het team Adviseurs en de interne klanten. Om effectief daarin te zijn is teamgeest van belang. Je collega’s neem je inhoudelijk mee en betrek je, je luistert en geeft feedback, je werkt samen en neemt besluiten. Daarin heb je ook oog voor de samenwerkingsstijl en handel je daarnaar. Samenwerken betekent dat jij goed in staat bent om de ander te begrijpen en van daaruit te handelen. Daarin geef je de mogelijkheden en de grenzen aan. Je toont leiderschap, stelt prioriteiten en bent reflectief. Met jouw hands-on mentaliteit ben je in staat om oplossingsgerichte resultaten te boeken en successen te vieren met je medewerkers. Je vindt het leuk om samen met jouw team een ontwikkeling door te maken die aansluit bij de behoeften en ambities van onze organisatie. Belangrijke competenties die je in deze functie nodig hebt: resultaatgericht, besluitvaardig, daadkracht en inlevingsvermogen.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een gedreven team van professionals met hoge ambities.
 • Een functie met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek aangevuld met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Afhankelijk van ervaring behoort een aanloopschaal tot de mogelijkheden.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een hypermodern pand met nieuwe werkplekken, waar flexibel en hybride gewerkt wordt.
 • Een goede werksfeer en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
 • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.

Wie zijn wij?

De organisatie van gemeente Amstelveen en Aalsmeer werkt voor twee gemeenten en bestaat uit meer dan 1200 medewerkers. Het zijn bestuurlijk zelfstandige gemeenten met ieder een herkenbare positie in de metropoolregio Amsterdam. Met ruim 90.000 inwoners is Amstelveen een groene, internationale gemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Aalsmeer heeft meer dan 30.000 inwoners en is een belangrijke economische factor in de regio met onder meer de bloemenveiling en de sierteelt.

De afdeling Financiën is onderverdeeld in drie teams: Advies, Beheer en Bestuursinformatie en onderzoek. Het team Advies geeft gevraagd en ongevraagd advies vanuit de inhoud op het geld aan bestuur, management en budgethouders en coördineert de P&C cyclus. Het team Bestuursinformatie en onderzoek richt zich op de bestuurlijke planning, datagedreven sturen en beleidsonderzoek. Deze teams worden door het afdelingshoofd Financiën aangestuurd. Het team Beheer draagt zorg voor een goed ingerichte administratie, soepele administratieve processen en het continue verbeteren van deze processen. Leidinggevende van Beheer ben jij.

Enthousiast geraakt?

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Doe dit wel zo snel mogelijk. Zodra een geschikte kandidaat solliciteert, starten we de sollicitatieprocedure. Voor vragen kun je bellen met Patrick Kok, huidig teamleider financieel beheer (06-21276200).

Wat verder goed is om te weten

Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.

Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.

Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.

Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!
Locatie:
Amstelveen
Meer informatie:

Voor vragen kun je bellen met Patrick Kok, huidig teamleider financieel beheer (06-21276200).

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Teamleider financieel beheer bij Gemeente Amstelveen in Amstelveen inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 16-6-2022 15:53:55