logo

Senior Financieel Adviseur - Gemeente Hoeksche Waard


Maasdam -
Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, want jij maakt het echt!


Werken in de Hoeksche Waard!

Werken voor de Hoeksche Waard betekent werken in een unieke streek, waarbij jij het verschil kan maken voor ruim 89.000 inwoners. Dat doe je samen met 700 collega’s die verschillend zijn in karakter, talenten en dromen. Maar met een gedeelde passie voor hun werk. Bij ons krijg je alle ruimte mee te werken aan een gemeentelijke organisatie met eigentijdse uitdagingen die het beste in jou naar boven halen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling te bieden. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, want jij maakt het echt!

Senior Financieel Adviseur

met aandachtsgebied fiscaal

Maasdam | 32-36 uur | max. € 5.372,- | HBO

Waar kom je te werken?

Team financieel advies is blijvend op zoek naar optimalisering binnen het vakgebied. Als je bij ons in het team komt, is het één van je doelstellingen om proactief en als financieel business partner de organisatie te ondersteunen.  Het woord “samenwerking” is voor ons een uitgangspunt zonder ons professioneel advies uit het oog te verliezen. Dit biedt ook ruimte en kansen voor verdere ontwikkeling, zowel op het vakgebied als persoonlijk. De functie van financieel adviseur verandert steeds meer in een financieel business partner, wat inhoudt dat we van controles en rapportages achteraf nu naar gidsen vooraf gaan. Het team bestaat uit 2 strategisch adviseurs, 2 senior adviseurs, 6 adviseurs en 4 consulenten. Samen zorgen wij voor de volledige financiële en fiscale advisering binnen de gemeente. Het totale team Financiën (incl. het team financiële administratie) bestaat uit 30 medewerkers.

Wat ga je doen?

 • Je hebt een actieve rol in het ontwikkelen van financieel en/of fiscaal beleid, je communiceert in heldere taal (ook voor niet-financials) en vertaalt cijfers naar inzichtelijke verhalen;
 • Je werkt mee aan het samenstellen van Planning & Controle documenten, zoals begroting, jaarrekening en rapportages;;
 • Je coördineert de fiscaliteit binnen de gemeente;
 • Als adviseur en sparringpartner van teammanagers en andere collega’s adviseer je over complexe financiële en/of fiscale vraagstukken;
 • Voor de Belastingdienst en externe fiscaal specialisten ben je het eerste aanspreekpunt;
 • Je zorgt dat het proces van de lokale belastingen goed verloopt.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding, zoals Bedrijfseconomie of Fiscaal recht;
 • Je hebt een uitgebreide financiële basis en bent volwaardig gesprekspartner voor je collega’s;
 • Je hebt kennis van fiscaliteit en BBV regelgeving;
 • Je hebt ervaring in een adviserende functie (overheidsorganisatie/gemeente is een pre);
 • Je bent organisatiesensitief, nieuwsgierig en staat stevig in je schoenen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen & trends op jouw vakgebied en bent een volwassen gesprekspartner die naast collega’s ook directie, bestuur en externen kan adviseren. Je bent toegankelijk, digitaal- en systeemvaardig (MS365/Teams/Key2Financien) en houdt rekening met standpunten en belangen van anderen.

Waarom kies je voor ons?

We gaan uit van eigen verantwoordelijkheid en bieden veel ruimte om initiatieven in te brengen. Onze drie kernwaarden persoonlijk, vakmanschap en durf zeggen iets over het karakter, de ambities en successen die we vieren bij gemeente Hoeksche Waard. Je werkt in een sfeervolle organisatie die constant in ontwikkeling is. Daarnaast bieden we je de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris dat minimaal € 3.701,00 en maximaal € 5.372,00 (schaal 11, HR21 Adviseur III) bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken belangrijk vinden;
 • Een intern opleidingsaanbod (Hoeksche Campus) met diverse trainingen & opleidingen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioen bij het ABP, reiskostenvergoeding, mobiele telefoon, laptop en een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of natuurlijk inzetten voor een opleiding voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Enthousiast?

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Reageer dan snel via onze sollicitatiepagina! Want wij sluiten onze vacatures zodra wij de geschikte kandidaat gevonden hebben en misschien ben jij dat wel ;-)

Vragen?

Heb je nog vragen over deze vacature dan kan je contact opnemen met de medewerkers van de Hoeksche Campus, telefoonnummer 088 - 6471868.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Maasdam
Meer informatie:

Heb je nog vragen over deze vacature dan kan je contact opnemen met de medewerkers van de Hoeksche Campus, telefoonnummer 088 - 6471868.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Senior Financieel Adviseur bij Gemeente Hoeksche Waard in Maasdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 29-5-2023 12:34:52