logo

(Senior) Business Controller - DCMR Milieudienst Rijnmond


Schiedam, hybride -
Ben jij expert op het gebied van Planning & Control en kan je goed organiseren en samenwerken? Kan jij in een eigenwijze organisatie gestandaardiseerde en voorspelbare processen leiden en doorontwikkelen?


(Senior) Business Controller

36 uur | Schiedam/ Hybride

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Economische topregio én koploper in duurzaamheid. Bloeiende industrie én schone lucht voor alle ruim 1,3 miljoen inwoners. Een 24/7-economie én een ongestoorde nachtrust. Ruimte voor recreatie én zeldzame vogelsoorten. Een belangrijke haven én gezonde rivieren. Een succesvol heden én een duurzame toekomst. Werken bij DCMR betekent belangrijk werk waar je trots op kunt zijn.

Ben jij expert op het gebied van Planning & Control en kan je goed organiseren en samenwerken? Kan jij in een eigenwijze organisatie gestandaardiseerde en voorspelbare processen leiden en doorontwikkelen? En wil jij jouw expertise inzetten om bij te dragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving? In deze baan komt alles samen!

Dit is jouw uitdaging

Jouw uitdaging bestaat uit twee hoofddelen. Ten eerste ben je eigenaar van het proces en de planning voor de totstandkoming van de DCMR Planning & Control producten zoals de begroting, tariefstelling, prognoses en het bedrijfsplan. Het doel is te zorgen dat de resultaten zowel intern als bestuurlijk geaccepteerd en gebruikt kunnen worden. De resultaten die je oplevert zijn cijfermatig en hebben een inhoudelijke onderbouwing. Ten tweede ben je als senior Business Controller onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor twee grote opdrachtgevers; Provincie Zuid-Holland en Zeeland.

Wat wij van je vragen is dat je kan organiseren, plannen en processen vastleggen en je volledig op je plek voelt met Planning & Control processen in een bestuurlijke omgeving.  Jouw schriftelijke (rapportage)vaardigheden zijn uitstekend ontwikkeld. Evenals je vermogen om mensen te overtuigen, relaties op te bouwen en telkens de juiste afweging te maken tussen wenselijkheid en haalbaarheid. Hierbij sta je stevig in je schoenen, durf je stelling te nemen, meng jij je in strategische discussies en maak je ingewikkelde financiële en andere vraagstukken begrijpelijk. Tenslotte ben jij een vraagbaak en coach voor de organisatie en het team Business Control en natuurlijk in control over het totale financiële plaatje van DCMR.

Wij vragen best veel, dat realiseren wij ons. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Denk je niet aan alle facetten te voldoen? Dan nodigen wij je toch uit te solliciteren. Mogelijk is er wel een match!

Dit maakt deze job leuk

De specifieke uitdaging die voor ons ligt, is het standaardiseren, uniformeren en efficiënter maken van onze Planning & Control producten. Daarbij hoort ook de heroverweging van onze financieringsstructuur en het meedenken over hoe DCMR kan bijdragen aan de financieringsruimte bij onze opdrachtgevers. Hier komen jouw communicatieve en onderhandelingsvaardigheden goed van pas. Je werkt namelijk samen met DCMR management en collega’s op een groot speelveld met verschillende ambtelijke en bestuurlijke stakeholders. Met jouw inhoudelijke expertise en persoonlijkheid ben jij een echte sparringpartner voor het management en de Concern Controller.

Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team. Het Concern Control team bestaat naast Business Controllers ook uit Informatie Managers en Projectleiders. Je rapporteert aan de Concern Controller, met wie je regelmatig afstemt. Wij vinden een informele en prettige werkomgeving erg belangrijk. De sfeer is collegiaal en op samenwerking gericht. Je krijgt veel vrijheid om met nieuwe ideeën te komen en bestaande processen te verbeteren. We kijken dan ook uit naar een collega die ons aan het denken zet en zijn benieuwd naar jouw inbreng. Out of the box- denken, kunnen we erg waarderen.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris van maximaal € 6.854,- bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • Bovenop je salaris ontvang je ruim 22% individueel keuzebudget dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets. Het kan allemaal;
 • Flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt voor een goede werk/privé balans;
 • Een smartphone (iPhone of Samsung) en laptop;
 • Diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en een volledige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten;
 • Aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • Een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20;
 • Goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat we van je vragen

 • Afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde, bedrijfseconomie of accountancy, of aantoonbaar wo werk- en denkniveau,
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Business Controller;
 • Uitgebreide kennis van financiële processen.

Enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature?

Klik dan op de sollicitatiebutton. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Meer weten over de functie? Bel dan met Quirijn Monchen, Concern Controller, 06-50157974, of met René van der Spek, senior Business Controller, 06-15977458. Meer weten over de procedure? Bel, app of mail dan met Marjolein Piket, Adviseur Werving & Selectie, 06-21167024, recruitment@dcmr.nl

Locatie:
Schiedam, hybride
Meer informatie:
 • Meer weten over de functie? Bel dan met Quirijn Monchen, Concern Controller, 06-50157974, of met René van der Spek, senior Business Controller, 06-15977458.
 • Meer weten over de procedure? Bel, app of mail dan met Marjolein Piket, Adviseur Werving & Selectie, 06-21167024, recruitment@dcmr.nl
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van (Senior) Business Controller bij DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam, hybride inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 9-11-2023 18:27:37