logo

Interne auditor - Gemeente Amsterdam


Amsterdam -
In de functie van auditor heb je een uitdagende en afwisselende rol. Je voert samen met collega’s interne audits uit en helpt de afdeling als geheel vooruit. Dat doe je in een fijne en moderne omgeving en in een vakgebied waarin jij Amsterdam stappen kunt laten maken.


Interne auditor

28-36 uur per week

 • Bijdragen aan een stad die op beheerste wijze haar doelen realiseert door het uitvoeren van interne audits.
 • Samen met verschillende collega’s in een vooruitstrevend team bij de grootste gemeente van Nederland de interne audit functie (IAF) naar een hoger plan tillen.

De functie

In de functie van auditor heb je een uitdagende en afwisselende rol. Je voert samen met collega’s interne audits uit en helpt de afdeling als geheel vooruit. Dat doe je in een fijne en moderne omgeving en in een vakgebied waarin jij Amsterdam stappen kunt laten maken. Jij richt je vooral op operationeel en procesaudits. Samen met verschillende auditteams geef je uitvoering aan ons audit- en onderzoeksprogramma. Je duikt hierbij onder andere in incassoprocessen voor gemeentelijke belastingen, marktgelden of risicomanagement omdat je breed inzetbaar bent. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het auditproces van voorbereiding tot evaluatie. Je maakt een plan van aanpak, risicoanalyse en voert interviews uit. Ook stel je rapporten op en bespreek je bevindingen en aanbevelingen met de organisatie.

Wat jouw rol als auditor extra interessant maakt? Je krijgt bij de gemeente Amsterdam alle ruimte om mee te bouwen aan de ontwikkeling van het team en de kennis die we in huis hebben. Grote stappen hebben we al gemaakt, bijvoorbeeld op thema’s als IIA-certificering, IT, soft controls en diversiteit en inclusie. Jij zorgt dat we voorop blijven lopen en onze kennis uitdragen. In het team, bijvoorbeeld binnen een project van de afdeling. En naar andere (publieke) organisaties. Bovendien coach je minder ervaren auditors en maak je hen wegwijs in het vak.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je overlegt met de directeur Stadsbeheer over het uitkeren van bijzondere verloningen aan de gemeentecollega’s op straat. Is het proces goed ingericht? Welke bedragen betalen we? Dat soort vragen komen naar boven tijdens het gesprek.
 • Je werkt aan een plan van aanpak voor een audit naar de gemeentelijke begraafplaatsen.
 • Een junior auditor wil meer weten over hoe je een goede controle matrix opstelt. Samen nemen jullie do’s en dont’s door.
 • Je voert samen met een collega een interview met een projectmanager die verantwoordelijk is voor de implementatie van de Wet Politiegegevens.
 • Je verzet een afspraak die minder spoed heeft, omdat een collega jouw team mee de stad inneemt. Jullie krijgen een rondleiding over Keti Koti op plaatsen in de stad die voor deze dag belangrijk zijn.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s. Al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom! Je werkt binnen de afdeling Interne Audit en Beleidsonderzoek bij de directie Middelen en Control samen met ongeveer 25 collega’s met verschillende achtergronden, ervaringsniveaus en focusgebieden. Samenwerken staat centraal in ons team. We zetten vol in op ontwikkeling en professionalisering. Tegelijkertijd hebben we al veel grote stappen gezet en zien vakgenoten ons als kartrekker voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Zo hebben we het IIA-certificaat behaald, richten we een kenniscentrum op voor andere (publieke) organisaties en organiseren we events. En maken we werk van inclusie en diversiteit. Niet alleen bespreken we na het wekelijkse overleg in de Stopera (jouw thuisbasis) het reilen en zeilen van Ajax. Ook vieren we het einde van de Ramadan en Holi. Dat doen we vooral omdat we oprecht in elkaar geïnteresseerd zijn.

Dit breng je mee

Voor deze functie Interne auditor beschik je over:

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied.
 • Kennis van en ervaring met actuele audittechnieken en toepassingen daarvan.
 • Bekendheid met standaarden op gebied van audit, zoals de standaarden vanuit het IIA.
 • In bezit van of heeft de ambitie om een R-titel (RO/RE/RA) of soortgelijke kwalificatie te behalen is een pre.
 • Ervaring met het aansturen en coachen van medewerkers bij auditwerkzaamheden is een pre.
 • Kennis van een gemeentelijke organisatie, gemeentelijke processen, en ontwikkelingen binnen de lokale overheid is een pre.

Aan competenties breng je mee:

 • Coaching: De drive om je collega’s te helpen. Je kunt junioren coachen, maar wil ook de afdeling verder brengen en vindt het leuk om jouw expertise te delen met collega’s.
 • Analytisch vermogen: Analytisch vermogen, waarbij ontleden van informatie, gegevens en/of problemen voorop staat.
 • Resultaatgerichtheid: Je stelt concrete doelen en toont doorzettingsvermogen en vasthoudendheid in het bereiken van resultaat.
 • Omgevingsbewustzijn: Je onderhoudt zorgvuldig je netwerk, hebt oog voor omgevingsdynamiek en kunt goed relativeren.
 • Samenwerken: De wil om bij te dragen aan de fijne sfeer in het team. Met interesse in de verschillende personen.
 • Overtuigingskracht: Je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden.

Dit bieden we jou

 • Als Interne auditor kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.020,- en € 5.725,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten. Een mobiele telefoon en/of laptop.
 • Een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam, met uitzicht op de grachten.
 • Een (elektrische) leenfiets waarmee je duurzaam en gezond tussen werklocaties reist.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 18 december 2023, via het sollicitatieformulier op onze website.

Wij ontvangen graag je cv en motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.

Vragen over deze vacature?

Bij vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure neem je contact op met Rogier van den Broek, Teammanager beleidsonderzoek en audit, via r.van.den.broek@amsterdam.nl of 06–13611015 of Pinar Toprak Teammanager audit, via p.toprak@amsterdam.nl of 06-38313071.

De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum en bestaat uit een cv/brief ronde en twee gespreksrondes. We hebben een selectiecommissie samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, een p&o-adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.

Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.

De gesprekken vinden fysiek plaats, in de week van 27 november 2023, op onze kantoorlocatie aan Amstel 1 te Amsterdam.

Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Tip: wil je de vacature later nog eens bekijken? Sla deze dan gelijk op, want na de sluitingsdatum is de vacature niet meer vindbaar.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:

Bij vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure neem je contact op met Rogier van den Broek, Teammanager beleidsonderzoek en audit, via r.van.den.broek@amsterdam.nl of 06–13611015 of Pinar Toprak Teammanager audit, via p.toprak@amsterdam.nl of 06-38313071.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Interne auditor bij Gemeente Amsterdam in Amsterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 799606
 
Vacature geplaatst op 20-11-2023 16:07:48